Den mest intelligente og kraftfulde chip i en smartphone

Smartphones anvendes til forskellige behov og brug. Nogle anvender blot sin mobiltelefon til at ringe og sende sms’er. Andre anvender den til mere, hvor der surfes på internettet, og mails sendes. Disse to typer af brug kræver ikke specielt meget af en smartphone, da langt størstedelen af smartphones på markedet dækker netop disse behov. Er du dog blandt dem, der anvender din smartphone til rigtig mange ting – og gerne på én gang – skal der en stærkere mobiltelefon til. Her bør du vende øjnene mod den nyeste iPhone fra Apple, nemlig iPhone X. Denne smartphone er nyligt lanceret, og den indeholder en chip, som er meget stærk og anvendelig. Faktisk er det den mest intelligente og kraftfulde chip i en smartphone nogensinde. Hvilket selvfølgelig nok også afspejler sig i prisen som er den højeste nogensinde.

A11 Bionic med 4,3 milliarder transistorer

Chippen i den nye iPhone kaldes A11 Bionic. Rent teknisk har denne chip seks kerner og hele 4,3 milliarder transistorer. Fire af kernerne bruges til mobiltelefonens effektivitet, hvor den nye chip er op til 70 % hurtigere end forgængeren, A10 Fusion-chippen. De resterende to kerner bruges til telefonens ydeevne, som nu er op til 25 % hurtigere end førhen. Når du har brug for et turboboost, er det faktisk muligt for CPU’en at udnytte de seks kerner på én gang, hvilket er særdeles fantastisk. Med iPhone X får du altså en ny og opdateret chip, som har en yderst god ydeevne og hurtighed.

Bruger ligeledes mindre strøm

Ud over hurtighed og effektivitet byder den nye chip også på en længere ydeevne. A11 Bionic bruger nemlig mindre strøm, og dette betyder altså, at smartphonen ikke taber strøm lige så hurtigt som før. Ydermere er batteriet i iPhone X specialdesignet, således at batteriet kan holde strøm i op til to timer længere end iPhone 7. Smartphonen bliver dermed generelt mere effektiv med den nye chip, hvilket mange smartphone-brugere verden over længe har efterspurgt.

Metal 2 og Core ML i tankerne under udvikling af chippen

Hvis du ønsker at anvende din smartphone som spillekonsol, hvor du tager underholdningen til det ultimative niveau, vil iPhone X ligeledes være ideel. Chippen er nemlig skabt specielt til Core ML og Metal 2. Metal 2 er en grafiksoftware, som er designet af Apple selv. Her har udviklerne mulighed for at lave konsollignende spil, hvor du nærmest får Play Station- eller Xbox-lignende grafik og kvalitet. Core ML gør det muligt for udviklerne at integrere maskinlæring i deres udviklede applikationer, hvilket ligeledes vil gøre spilleglæden stor. Med chippen i iPhone X er grafikprocessoren optimeret, således den er klar til fremtidens nye og medrivende spil – 3D-spil og VR-oplevelser, hvor du føler, at du er inde i spillet.

Apples nyeste smartphone på stammen er altså et skridt mod fremtidens mobiltelefoner og underholdninger. 3D-oplevelser er ikke længere forbeholdt biografture og 3D-fjernsyne, ligesom Virtual Reality snart vil blive indarbejdet i sjove og medrivende spilleapplikationer. A11 Bionic er som sagt den mest intelligente og kraftfulde chip i en smartphone nogensinde, og derfor bliver det også spændende at se, hvorledes de konkurrerende producenter på markedet kommer til at respondere på den nye iPhone X.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *